Minestronesuppe
oktober 2, 2023
Endnu engang siger årstiden efterår og så banker suppe sæsonen på. Og hvorfor ikke starte den med en god, nem og smagfuld minestronesuppe?
Min lille familie der er lige så glad for suppe som jeg, har ventet længe på at lige præcis denne suppe skulle i gryden.
Vil du lave minestronesuppen vegetarisk, så udskift bacon med kidney bønner.
Ingredienser:
Ca 4 til 5 personer
- 2 spsk. Olivenolie.
- 2 løg.
- 3 fede hvidløg.
- 200g bacon i tern.
- 3 stænger selleri.
- 2 store eller 4 små gulerødder.
- 1 rød peberfrugt.
- 1 squash(ça 250g).
- 2 stk. kartofler(ca 300g).
- 2. dåser hakket tomater.
- 140g tomatpure(1 dåse).
- 1 liter vand.
- 2 grøntsagsboullion terninger.
- 2 tsk. tørret basilikum.
- 2 tsk. tørret timian.
- 2 tsk. tørret oregano.
- 2 tsk. groft salt.
- Lidt frisk kværnet peber.
- 150g suppehorn.
- Evt. revet parmesanost.
- Valgfri flutes.
Fremgangsmåde:
- Skyl grøntsagerne og skræl kartofler, løg, gulerødder og hvidløg.
- Skær alle grøntsagerne i mindre stykker også hvidløg.
- Varm olien op i en gryde og steg bacon til det er brunet lidt af.
- Tilsæt så alle de hakkede grøntsager og vend det hele godt rundt. Steg det i 5 minutter.
- Basilikum, timian og oregano tilsættes og der steges i et minut.
- Vend tomatpure i gryden og steg yderligere i 2 minutter.
- Tilsæt nu hakket tomater, vand og grøntsagsboullion, salt og peber og lad retten småsimre i 20 minutter.
- Smag evt. til med mere salt og peber.
- Kog suppehorn efter anvisning på pakken.
- Top den færdige minestronesuppe med suppehorn og revet parmesanost i din suppeskål.
- Serveres med et stykke godt brød, gerne ciabatta flutes.
Forrige