Nemme hjemmebagte boller uden smør
Nogle gange trænger man bare til en bolle uden alt det der sundhed! Altså uden kerner, grovmel osv. Man vil bare gerne have en helt almindelig hvid bolle. Sådan har vi det herhjemme en gang imellem. Manden får dem af og til med til formiddagskaffen på jobbet.
Jeg bruger denne dej som grunddej til flere af mine bagværker, så du vil opleve, at opskriften vil gå igen.
De sidste gange, jeg har bagt de her boller, har jeg tilføjet 7 g bageenzym, og det gør bestemt ikke skade. Bollerne bliver kun endnu mere luftige og kan holde sig nogle dage, uden at de bliver tørre. Så har du muligheden, så gør det!
Faktisk har de her boller været en fast del af fødselsdagsbordet i flere år. Både herhjemme og rundt i familien.
Boller – ca. 10 stk.
Ingredienser:
- 50 g gær
- 2 dl mælk (Jeg bruger skummetmælk eller minimælk)
- 1 dl rapsolie
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 25 g sukker
- Ca. 500 g hvedemel
Fremgangsmåde:
- Lun mælken (lillefinger varmt).
- Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt salt, sukker, olie og æg og rør det godt sammen.
- Tilsæt melet og ælt det godt sammen (OBS. mængden af mel kan variere).
- Stil dejen til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 30 minutter.
- Kom dejen på et let meldrysset bord og form bollerne.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter på en bageplade beklædt med bagepapir og gerne under husholdningsfilm og viskestykke.
- Pensel bollerne med æg.
- Bages ved 200 grader i 10 til 12 minutter.
Hvis du vil tilføje bageenzymer, skal det blandes sammen med melet, inden du ælter det i dejen.