Ølkage med applesinsmør
november 10, 2020
Juletid er lig med ølkage. Bare duften af de varme krydderier til ølkagen kan få en i juelstemning. Førhen har jeg altid gået lidt udenom kagen, da jeg ikke helt kunne finde ud af, om det var mig. Men en weekend, hvor vi skulle besøge et holde venner i Struer, var den blevet bagt, og jeg må sige, at lige præcis den her ølkage nu er på jule to-do listen.
Og så er den jo smaddernem. Det er bare at blande alle ingredienser og i ovnen. Til ølkage er det selvskrevet, at der skal en gang smør på. Og ølkagen bliver kun bedre med lidt appelsinsmør. Det kan varmt anbefales.
Ingredienser:
- 500 g hvedemel
- 500 g brun farin
- 1 flaske hvidtøl
- 1 æg
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. kanel med top
- 2 tsk. stødt nellike
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Rør alle ingredienser sammen.
- Kom dejen i en smurt form (franskbrødsform eller lign.).
- Bages i ca. 5 kvarter.
Appelsinsmør:
- 100 g smør
- 1½ tsk. fint revet appelsinskal fra en økologisk appelsin/usprøjtet.
- 1 tsk. frisk. appelsinsaft
Forrige
Blomkålssuppe
Nyere