Pandekager med flere slags fyld
Som skrevet før i en opskrift er vi ret glade for pandekager. Både dessertpandekager og pandekager med fyld. Da manden fyldte 40, var det pandekagebilen, som stod for maden. Det var virkelig lækkert, og jeg vil klart anbefale det.
Jeg giver i den her opskrift flere eksempler på hvilket fyld, vi bruger herhjemme. Personligt er jeg ret glad for pandekager med rejer, hvor mandens yndlings er oksekød, og teenagerens er kylling. Og jeg kan bare ikke lade være med at undlade noget af det, når vi får pandekager. For jeg får lidt ondt af teenageren, hvis der ikke er kylling, og omvendt får jeg ondt af manden, hvis der ikke er oksekød. Rejer er næsten selvskrevne i vores fryser eller køleskab, så dem har jeg lige ved hånden… fnis. Så vi har mad til flere dage, når vi får pandekager, men det gør bestemt heller noget.
Ingredienser:
Ca. 10-12 stk.
- 250 g mel
- 6 æg
- 50 g smeltet smør
- 5 dl mælk
- Knivspids salt
Fremgangsmåde:
- Rør mælken sammen med æggene og tilsæt melet lidt efter lidt.
- Tilsæt salt.
- Rør det smeltede smør i.
- Lad dejen hvile i 20-30 minutter.
- Smelt lidt smør på en varm pande (men ikke for meget, da det gør at dine pandekager kan komme til at boble op) og steg madpandekagerne, til de er gyldne på begge sider.
Oksekødsfyld
Den hurtige
- 1 stor klat smør
- 500 g hakket oksekød 10-12%
- 2 poser fajita krydderiblanding
- 1 pose revet goudaost eller cheddarost
Fremgangsmåde:
- Smelt smøret på panden.
- Brun oksekødet og tilsæt fajita krydderiblanding.
- Lad det småsimre i 5 minutter, og fyldet er klar.
- Kom den ønskede mængde kød i pandekagerne og top med lidt ost, inden du ruller dem sammen.
- Kom pandekagerne i et fad og drys med lidt ost.
- Pandekagerne kommes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller til osten er smeltet.
Oksekødsfyld
Luksus
- 1 stor spsk. smør
- 500 g hakket oksekød 10-12%
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. cajun krydderi
- 1 spsk. paprika
- 1 pose revet gouda ost
- Smages til med salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skær løg i tern.
- Smelt smørret på panden og svits løg.
- Tilsæt det hakkede oksekød og brun det.
- Pres hvidløget i.
- Kom cajun og paprika i og smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt. mere af cajun eller paprika, hvis du synes.
- Kom det ønskede fyld i pandekagerne og top med lidt ost, inden du ruller dem sammen.
- Kom pandekagerne i et fad, og sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter, eller til osten er smeltet.
Kyllingefyld:
- 1 stor spsk. smør
- 2 spsk. olie
- 2-4 stk. kyllingebryst
- 1-2 poser fajita krydderiblanding
- 1 pose goudaost
Fremgangsmåde:
- Rens og skær kyllingebryst ud i strimler.
- Smelt smør og olie sammen på en pande og tilsæt kylling.
- Svits kyllingen et par minutter og tilsæt så fajita.
- Steg kyllingen og krydderier godt. Det tager 5-8 minutter.
- Kom den ønskede mængde fyld i pandekagerne og top med ost, inden du ruller dem sammen.
- Kom pandekagerne i et fad og kom dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, eller til osten er smeltet.
I stedet for fajita krydderiblanding kan du bruge cajun krydderiet.
Pandekager med rejer:
- 300 g store rejer (er det til en hovedret, så er det ca. 500 g)
- Iceberg salat
- Tomater
- Agurk
- Forårsløg
- Majs
- Ærter
- Chilidressing
- Evt. Thousand Island-dressing.
Fremgangsmåde:
- Snit iceberg fint og lav en salat med de øvrige grøntsager.
- Start med at komme en håndfuld salat i pandekagen.
- Kom den ønskede mængde rejer i pandekagen og top den med chilidressing (pas på, hvis den er stærk).
- Rul eller fold pandekagen sammen og server med Thousand Island-dressing.
Ved mange rester af pandekager kan en pakke skinketern og revet ost gøre underværker.