Peberfrugtsuppe
Det vejr vi i øjeblikket har udenfor lige nu, kan hvis kun være suppevejr. Det blæser, det regner og er lidt koldt…jeps det er lig med suppevejr. Efter en sommer hvor man faktisk ikke har lavet andet end at bruge grillen, spise frisk salat, ja så på et tidspunkt får man lyst til efterårsretterne eller bare retter som kendetegner efteråret. Hjemme hos os er det suppe der kendetegner efteråret. Supper kan bare noget om man kan gøre grøntager usynlige for selv de mest kræsene mennesker. Ikke at det nogensinde har været nødvendigt at skjule grøntsagerne herhjemme, men jeg ved at nogen i vennekredsen gør det, for at få ungerne til at spise mere grønt, eller for den sags skyld deres mand..haha. Nogle grøntsager er jeg mere glad for end andre og rød peberfrugt står højt på min liste. Jeg er faktisk der at hvis jeg skulle have noget med på øde Ø, så var rød peberfrugt selvskrevet. Selv hund kommer susende om i køkkenet når jeg skære peberfrugt og venter på at et stykke falder på gulvet. Derfor er peberfrugtsuppe også noget jeg er rigtig glad for ligesom min karrysuppe og partysuppe…ja jeg er bare glad for supper..haha.
Jeg kan klart anbefale at toppe suppen med bacon eller stegte kyllingestykker vendt i paprika, det kan bare noget. Velbekomme herfra.
Ingredienser:
4 personer
- 3 røde peberfrugter.
- 2 løg.
- 25g smør.
- 1 liter vand.
- 2 grøntsagsbouillion terninger.
- 1 dåse hakket tomater.
- 150g flødeost.
- 1 spsk. paprika.
- 2 spsk sukker.
- 1 spsk. æblecidereddike (kan undlades).
- Salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Skær løg i tern og peberfrugt i grove stykker.
- Smelt smørret i en gryde.
- Tilsæt løg og peberfrugt og svits det godt i 10 minutter.
- Tilsæt paprika og svits yderligere i 2 minutter.
- Hæld hakket tomater, vand og bouillon i gryden og lad suppen simre i 10 til 12 minutter.
- Tilsæt nu flødeost, sukker og æblecidereddike (hvis du bruger det) og rør det hele godt rundt til osten er smeltet.
- Tag gryden af kogepladen og blend suppen i gryden.
- Sæt gryden tilbage på kogepladen og smag suppen til med salt og peber.
- Serveres med et godt stykke brød og toppes en god spsk. cremefraiche.