Aftensmad

Pizzabund/pizza

image_print

Jeg har lavet en liste over, hvad jeg vil indtage af mad og drikkevarer, når jeg bliver gammel, og på førstepladsen ligger pizza efterfulgt af Pepsi Max, mælkechokolade, vin, øl og chips. Og hvis en kunne smugle en smøg eller to ind på stuen, ville jeg blive endnu mere lykkelig… Haha jeg får en fest (jeg er eks-ryger men elskede at ryge og har altid sagt, at når jeg blev en gammel kone, ville jeg ryge igen).
Jeg ELSKER pizza og tror faktisk, jeg kunne leve af det – mums altså. Hver gang jeg laver de her bunde/pizza, laver jeg altid nok til fryseren.
Jeg er stor fortaler for brug af en pizzasten. Jeg starter altid med at komme pizzastenen midt i ovnen, tænder ovnen på 250 grader varmluft og lader stenen hygge sig derinde en times tid.
Det tager ca. 7 til 10 min at bage bunden/pizzaen færdig. Og jeg kan garantere, du har en virkelig lækker pizza.
Jeg har altid et stykke bagepapir mellem min pizza og pizzastenen.
Jeg bruger altid den her opskrift på pizzabund, da den er forholdvis nem og lige til at gå til. Og du behøver ikke bruge en pizzasten (tjek bagetiden nederst i fremgangsmåden).

Ingredienser:
Til ca. 3 mellemstore pizzabunde/pizza.

  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk. olie.
  • 3 dl lunkent vand
  • Ca. 500 g Tipo 00 hvedemel

Fremgangsmåde:

  • Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt og olie.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen til den er ensartet og smidig.
  • Del dejen i to eller tre og form dem til boller.
  • Stil dejen til hævning på et stort skærebræt under husholdningsfilm og et viskestykke i ca. 1 time.
  • Form dejen ud til den ønskede størrelse pizza og kom pizzasauce på(undgå at bruge en kagerulle, da du vil tage alt luften ud af dejen).
  • Bag den på pizzastenen i ca. 7 minutter.
  • Hvis du laver en “gur” gang pizza så kom alt det ønskede fyld på og bag pizzaen i ca. i 10 min på pizzastenen.
  • Hvis du ikke bruger pizzasten, så kan bunden bages ved 230 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Pizzabundene kan fryses og opvarmes ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Sprøde pizzabunde
Eller en lækker pizza

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *