Pizzaboller
september 22, 2020
Pizzaboller eller madpakkeboller, som vi også kalder dem, er perfekte i madkassen sammen med noget gnavegrønt. Og så er det en hurtig madpakke, når bollerne først er bagt. I den her opskrift har jeg skåret pepperoni ud i små tern og brugt som topping. Man kan bruge lige den pizza-topping, man har lyst til. Jeg har brugt en blanding af revet gouda og cheddarost, da jeg havde lidt rester i køleskabet.
Ingredienser:
10-12 stk.
- 6 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 æg
- 1 dl neutral olie
- 2 tsk. groft salt
- 300 g fuldkornsmel
- Ca. 800 g hvedemel
Fyld:
- 200 g pizzasauce
- 250 g revet gouda eller cheddarost
- Pepperoni, skinke, kylling eller hvad man ønsker som topping
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt, æg og olie.
- Rør fuldkornsmel i og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt.
- Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 1 time.
- Del dejen i 10 til 12 stykker og form dem som boller.
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tryk bollerne lidt flade.
- Kom pizzasauce på bollerne og dernæst det ønskede topping (i mit tilfælde pepperoni)
- Slut med et lag ost.
- Bages ved 200 grader varmluft i 20-25 min.
Forrige
Luftige pitabrød
Nyere