Pizzastjerne
februar 19, 2021
På familiens store årlig fiskeudflugt har denne pizzastjerne været en tro følgesvend. Jeg tror ikke jeg tør undlade at bage den. Vi er ret mange afsted på fisketuren, så alle har hver især noget med. Sammen med alt muligt andet lækkert står denne stjerne på snackbordet som alle kan gå fra og til, indtil den medbragte grill bliver tændt sidst på eftermiddagen.
Ungerne er vilde med denne form for pizza og sammen med faster´ kage er den noget af det første der forsvinder i mens man konstant høre på far´ overdrevene fiskepraleri, der overhovedet ikke stemmer overens med sandheden..haha
Ingredienser:
En stor pizzastjerne.
- 50g gær.
- 3 dl mælk.
- 1 dl olie.
- 1 æg.
- 1 tsk. Salt.
- 300. fuldkornshvedemel.
- 300 – 350g hvedemel.
Fyld:
- 300g pizzasauce.
- 200g revet pizzaost.
- 200g. skinkestrimler.
Fremgangsmåde:
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Kom olie, salt og æg i og rør det hele godt rundt.
- Tilsæt fuldkornshvedemel, rør det godt rundt.
- Kom hvedemel i lidt efter lidt og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej.
- Del dejen i 4 lige store stykker og lad dem hæve i en time under husholdningsfilm og et viskestykke.
- Efter hævning rulles hvert stykke rundt i ca. 0,5 cm tykkelse.
- Læg første lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel pizzasauce, revet ost og revet skinke på dejen til ca. 1 ½ cm fra kanten.
- Kom et nyt lag dej over og forsæt på samme måde med dette lag og lag tre.
- Læg den sidste lag dej på som låg og pres det godt sammen rundt i kanterne.
- Sæt et drikkeglas i midten og pres ned så du en afmærkning.
- Skær 16 lige store snit hele vejen rundt.
- Tag fat i 2 stænger og drej dem forsigtigt rundt, så der danner sig en snoning.
- Pres dem sammen ude i kanten.
- Forsæt sådan hele vejen rundt.
- Pensels med æg.
- Bages ved 200grader varmluft i 18 til 20 minutter.
Forrige
Svinemørbrad i stegeso
Nyere