Rabarbersirup
Nu er jeg jo en kæmpe drinks pige og specielt når vi skriver sommertid. Der findes ikke noget bedre end en iskold drink på teressen, godt med isterninger og en lækker portion solskin, så er jeg i mit rette element. Og jeg har bare en kæmpe svaghed for drinks med rabarber og i år er det min solskinhyggedrink med hjemmelavet rabarbersirup der topper.
Til min datters store 18års fødselsdag, var det alle former for drinks med rabarber sirup der hittede, med eller uden alkohol.
Til denne rabarbersirup, kan du både bruge friske eller frosne rabarber, dog kan mængden af sukker variere, så husk at smage til, sidst i processen.
Du kan bruge siruppen som topping på din yoghurt, koldskål eller skyyr. Det smager mums.
I opskriften her, er der til et mellem stort henkogningsglas. Hvis glasset er skoldet godt kan den holde ca 1 månede i køleskabet.
Ingredienser:
- 450g friske eller frosene rabarber.
- 6 dl. vand.
- 200g sukker måske lidt mere.
- 1 tsk vaniljesukker.
Fremgangsmåde:
Hvis du bruger fiske rabarber, så skyl dem godt og skær dem i grove stykker.
Kom vand og rabarber i en gryde og lad det småkoge i ca 25 minutter. Rør undervejs.
Sigt rabarbersaften fra og saften over i en ren gryde.
Tilsæt sukker og vanilijesukker.
Lad rabarbersiruppen koge i 20 til 25 minutter uden låg.
Smag evt siruppen til.
Kom rabarbersirup i rengjort skoldede glas eller flaske og stil den på køl.
TIPS TIL DRINKS
(billeder kommer løbene)
Vodka/Gin.
Rabarbersirup.
Danskvand.
Isterninger.
Pynt med en økologisk citronskive.
Hvis du ikke er til alkohol kan du undlade Vodka/Gin.
Er du en rætti blæremås, så har du lavet isterninger med blåbær, jordbær eller med andet som du kommer i dine drinks. Det er så LÆKKERT.