Rødbedebøffer
Sommerferien er slut og jeg må ærlig indrømme at jeg har holdt ferie både fra arbejdet og bloggen. Faktisk er jeg gået så meget ned i tempo at jeg har mega svært ved at hive mig op igen, men det er hvis ret så typisk efter en god og tiltrængt ferie. Nu handler det om at komme tilbage til hamstrehjulet igen. Efter tre ugers ferie, hvor vi næsten ikke har været hjemme, kom jeg til at kigge ud på Svigerfars og min køkkenhave. Og selvom der er sparsomt af udvalget af grøntsagerne, ja så skal jeg love for at der er godt gang i rødbederne og er der noget jeg er vild med på vores kødfrie aftner, ja så er det rødbedeburger eller bare en god rødbedebøf. Jeg har flere gange lavet rødbededeller og brugt dem i waps eller pitabrød og det kan anbefales.
Ingredienser:
6 til 8 stk.
- 350g rødbeder.
- 1 potte persille.
- 150g feta.
- 1 hvidløgsfed.
- 2 æg.
- 100g havregryn.
- ½ tsk. groft salt.
- Lidt frisk kværnet peber.
Fremgangsmåde:
- Skræl og riv rødbederne groft.
- Hak persille fint.
- Pres hvidløg i revet rødbeder og tilsæt persille, feta, æg, havregryn, salt og peber.
- Rør det hele godt sammen.
- Stil rødbedefarsen på køl i en halv time.
- Opvarm en pande med fedtstof.
- Form 6 til 8 rødbedebøffer og steg på sprøde på hver sin side( ca. 6 til 8 min på hver side ved middelvarme)