Svinemørbrad i stegeso
Når jeg ikke arbejder i weekenderne og ikke er for træt, bliver der altid gjort lidt ekstra ud af aftensmaden. Om det er lørdag eller søndag eller måske begge dage er lidt forskelligt. Faktisk er det også i mine fri weekender at bliver udviklet, afprøvet og skrevet ned. Der efter kan jeg bruge mega lang tid på at fin justere opskriften, hvilket min familie nogle gange kan blive godt trætte af..haha. De kan nemlig få den samme menu flere gange om måneden. Det var også tilfældet med den her opskrift. Der var dog ikke så meget brok fra mandens side af, da han er ret glad for simre mad, eller som han kalder det alt i ”soen”
Jeg syntes vi er blevet gode til at bruge vores stegeso igennem årene. Og det er slet ikke så svært eller kompliceret. Min erfaring med varmetid og grader er som regel minimum 3 timer ved 140 til 150grader.
I opskriften ser i at jeg bruger madlavningsfløde, men jeg vil helt klart anbefale at bruge den rigtig fløde, da den gør retten endnu mere cremet.
Ingredienser:
4 personer.
- 1 svinemørbrad.
- 200g bacon i tern.
- 3 gulerødder.
- 1 rød peberfrugt.
- 1 stort løg.
- 1 hvidløg.
- 250g cherry tomater.
- 1 dåse hakkede tomater.
- 1 stor dåse tomatpure.
- 1 terning svinebouillon
- 1 spsk. paprika.
- ½ liter fløde.
- Lidt fedtstof til panden.
- Salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Rens/pus svinemørbrad og skær den i skiver.
- Skæld, skyl og skær grøntsagerne ud i de ønskede størrelser.
- Smelt lidt fedtstof på en pande og brun mørbrad på begge sider med salt og peber.
- Læg mørbrad i stegesoen.
- Steg bacon halv færdigt på panden og kom dette i stegesoen.
- Svits nu alle grøntsager nogle minutter og hæld dem over kødet i stegesoen.
- Pres hvidløg i.
- Paprika, tomatpure, hakkede tomater, svinebouillon og fløde fordels udover og vend det hele godt rundt i stegesoen.
- Skal nu stå og hygge sig i 3 timer ved 150grader varmluft.
Jeg serverer altid en god kartoffelmos og broccolisalat til.