Teriyaki ris med kylling
Den her hurtige menu er perfekt, hvis du har en del, kogte ris i overskud. Som skrevet i en anden opskrift er vi blevet ret glade for teriyaki-marinade herhjemme, så i vil nok komme til at opleve den marinade i kommende opskrifter.
Opskriften her er til 4 personer, hvor der muligvis er lidt rester til madpakken. Hvis du ønsker at tilføje flere eller andre grøntsager som gulerødder, majs eller ærter, kan du sagtens gøre dette, dog skal der nok smages til med lidt mere teriyaki. Sidste gange jeg serverede denne her ret, fik vi nogle lækre veggie-forårsruller til.
Blot til info: I opskriften skriver jeg at du skal bruge ca. 800g kogte ris. Det svarer til, hvis du koger 3dl. Ris.
Ingredienser:
4 personer.
- 800g kogte ris.
- 350g kyllingetern(svarede til 3 pakker fra Bilka).
- 3 forårsløg.
- 1 grøn peberfrugt.
- 1 rød peberfrugt.
- 1 dl. Teriyaki-marinade.
- Salt og peber.
- Lidt fedtstof til stegning.
Fremgangsmåde:
- Skyld alle grøntsagerne.
- Snit forårsløg i den ønskede størrelse.
- Skær peberfrugt i tern.
- Smelt fedtstof på en pande og svits forårsløg og peberfrugt i nogle minutter.
- Tilsæt kyllingetern og ris og vend det hele godt rundt.
- Tilsæt teriyaki og smag til med salt og peber.
Smag evt. til med lidt mere teriyaki.