Aftensmad

Vikingegryde 

image_print

Efteråret banker godt og grundigt døren sammen med regn, blæst og de mørke tider. Selvom jeg er ret så glad for sommeren, så er jeg mindst lige så glad for efteråret og den hygge den bringer med sig. Udover suppe i denne årstid ja så er gryderetter også lige med hygge på denne her hjemmefront og specielt vikingegryde. Nogle vil nok kalde den en mørbradgryde men det syntes nu ikke den er. Og efter min mening skal en vikingegryde have knald på krydderier og kød. Jeg vil dog råde dig til at sparer lidt karryen, hvis du bruger en der er lidt stærk. I skrivende stund er der godt gang i regnen udenfor og jeg har en vikingegryde til at småsimre som familien og jeg glæder os til at sætte tænderne i senere i dag, på et veldækket og hyggeligt bord.

 Jeg serverer ris eller en grov kartoffelmos til retten og broccolisalat. 

Ingredienser: 

Ca. 4 personer. 

  • 25g fedtstof.
  • 2 løg.
  • 1 rød peberfrugt.
  • 2 dl. vand.
  • 200g bacon.
  • 200g cocktailpølser.
  • 1 svinemørbrad.
  • 3 spsk. paprika.
  • 3 spsk. karry.
  • 3 spsk. tomatpure.
  • ¼ Fløde.
  • 1 tsk. Groft salt.
  • Lidt peber. 

Fremgangsmåde:

  • Skær løg i tern og peberfrugt i tynde strimler. 
  • Afpuds svinemørbrad og skær den i strimler eller tynde skiver.
  • Smelt fedtstof i en gryde.
  • Kom løg og peberfrugt i gryden og svits det hele nogle minutter.
  • Tilsæt bacon og bland det hele godt rundt. 
  • Tilsæt så svinemørbrad og bland det hele godt sammen. 
  • Rør paprika, karry, salt og peber i og vend det godt sammen. Steg det godt under omrøring til kødet er brunet. Det tager 5 minutter ved høj varme. 
  • Tilsæt nu vand og tomatpure og rør rundt. 
  • Lad retten småsimre i 25 til 30 minutter ved middelvarme.
  • Tilsæt nu fløden og cocktailpølser. Giv nu retten et opkog.

TIP: Har du god tid så lad retten småsimre en times tid eller ved lav varme med fløden. Retten bliver kun bedre af at, stå og simre. Tilsæt først cocktailpølser lige inden retten er færdig.  

Skær løg i tern, peberfrugt i tynde strimler, afpuds svinemørbrad og skær den i strimler eller skiver
Smelt fedtstof i en gryde og svits løg og peberfrugt.
Tilsæt Bacon
Tilsæt svinemørbrad
Tilsæt nu krydderier og steg det hele godt indtil svinemørbrad er brunet
Tilsæt vand og tomatpure og lade det simre i 25 til 30 minutter
Tilsæt så fløde og cocktailpølser og giv det et opkog
Serverer
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *