Wok med svinemørbrad
Wok det kan altså bare noget og det behøver ikke være så omstændigt. De første gange jeg prøvede mig frem med wok, blev de næsten altid smagsløse eller for stærke da chilien blev det jeg ikke sparede på, selvom stærk mad på ingen måde er mig.
for en del år siden, viste Ole(en god kammerat) mig en god marinade til en svinemørbrad og den kom jeg så i tanke om her for et stykke tid siden og vupti så blev denne her wok ret til og lad mig bare sige at den er smart i en fart og mega nem uden alt for meget fancy pancy, hvis du spørger min familie.
Ingredienser:
3 til 4 personer.
- 2 spsk. olie.
- 1 svinemørbrad.
- 150g tørret ægnudler.
- 1 grøn peberfrugt.
- 1 rød peberfrugt.
- 1 rødløg.
- 1 lille dåse majs.
- Forårsløg.
- 1 1/2 dl brun farin.
- 3 spsk. Honning.
- 1 dl Soya.
- Evt lidt peanuts til toppe med inden servering.
Fremgangsmåde:
Puds svinemørbrad og skær den i mindre stykker.
Skyl og skær peberfrugt i tynde strimler.
Snit rødløg groft.
Kog ægnudler efter anvisning på pakken.
Varm olien op i wok eller en sautepande.
Brun svinemørbrad og kom det over på en tallerken.
Svits nu alle grøntsagerne til de falder lidt sammen.
Tilsæt, brun farin, soya og honning og rør rundt.
Tilsæt nu svinemørbrad og vend det godt rundt.
Lad det små simre i 5 minutter.
Tilsæt nu de kogte ægnudler og majs og vend det godt rundt.
Lad det små simre ydeligere 10 minutter, hvor du røre rundt i det undervejs.
Snit forårsløg og top wokretten inden servering, evt sammen med lidt saltede peanuts.
Ønsker du en spicy wokret, så tilføj en frisk chili når du svitser grøntsagerne.
Jeg klipper de kogte ægnudler lidt i stykker inden de kommer i retten. Jeg syntes det gør det nemmere at vende rundt.