Ristede løg
maj 21, 2020
Elsker man ristede løg? Hvorfor så ikke gøre dem til toppen af poppen på en hotdog, spegepølsemaden, kartoffelmaden osv. De er overdrevet nemme at lave.
Ingredienser:
- 2 store løg
- 2 til 3 dl hvedemel
- Ca. 1 liter rapsolie
Fremgangsmåde:
- Skær løgene i meget tynde ringe, gerne på mandolinjern.
- Vend løgene i hvedemelet.
- Opvarm olien i en gryde (jeg bruger en 2 liters gryde).
- Olien er varm nok, når der ses små bobler omkring en trætandstik/trægrilspyd.
- Kom forsigtigt løgene i olien i små portioner. Det kan godt bruse lidt.
- Rør lidt rundt i løgene mens der holdes øje med dem.
- Når løgene er lysebrune og sprøde, er de færdige. Stegetiden kan variere lidt. Mine får alt imellem 5 og 10 min.
- Sigt løgene op med en hulske og kom dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Og så er der en omgang ristede løg.
Nyere