Aftensmad

Bøf Stroganoff

image_print

En dejlig simreret som passer perfekt til weekenden.
I opskriften skriver jeg at den skal simre i en time, men du kan sagtnes lade den småsimre i længere tid ved svag varme. Er du eller familien til cocktailpølser kan disse tilsættes i retten 10 minutter før servering. Det er min familie ret så glade for, eller de er ret så glade for denne her aftensmad, efter næsten en hel kødfri uge(fnis)

Ingredienser:
Til 4 personer.

  • 600g okseindelår i strimler.
  • 150 – 200g bacon i tern.
  • 50g smør.
  • 2 løg.
  • 1/2 liter fløde, gerne 38%.
  • 2 spsk. paprika.
  • 4dl. vand.
  • 1 oksebouillonterning.
  • 4 spsk. hvedemel.
  • 1,5 dl. tomatpure.
  • Groft salt og peber.
  • Ca. 200g cocktailpølser(Valgfrit).

Kartoffelmos med broccoli:

  • 2kg kartofler
  • 1 Broccoli.
  • 1 æg.
  • 1,5 dl. mælk.
  • 50g smør.
  • 1 tsk. groft salt.

Fremgangsmåde:

  • Vend okseindelår strimler i melet sammen med ca 1 tsk groft salt og lidt peber.
  • Smelt halvdelen af smørret i en gryde og brun kødet heri.
  • Tag kødet over på en tallerken.
  • Snit Løg groft.
  • Smelt den anden halvdel af smørret i gryden og tilsæt løg.
  • Svits dem et minuts tid og tilsæt bacon.
  • Steg bacon og løg i 5 minutter.
  • Tilsæt nu kødet, tomatpure, paprika, vand, oksebouillonterning og giv det et opkog.
  • Tilsæt fløde og lad det nu småsimre i en time.
  • Smag retten til med salt.
  • Tilsæt cocktailpølser i bøf stroganoff 10 minutter før servering.

Kartoffelmos:

  • Skræl kartofler og skær dem i tern.
  • Skær broccoli i buketter.
  • Kog kartoflerne i 20 minutter. I de sidste 5 til 10 minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter.
  • Hæld vandet fra kartofler og broccoli og mos dem med en kartoffelstøder eller håndmixer.
  • Tilsæt æg og groft salt og mos videre.
  • Tilsæt smør og lidt efter lidt mælk.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *