Bagværk og kage

Æblekage

image_print

Denne her æblekage har efterhånden floreret i familien en del år. Hvor den kommer fra og hvem der startede med at servere den er uvis. Vi ved bare en ting og det er at, det er æblesæson/efterår når denne kage serveres med en god gang cremefraiche. Og pas på den smager altid af mere.
Det aller bedste ville være at bruge nedfaldsæbler eller de gode modne i supermarkedet, hvis de er til at finde. Jeg køber altid de økologiske æbler, da jeg syntes de har meget mere smag. 
Mængden af æbler kan variere i denne opskrift, da det kommer an på om du bruger små eller store. 

Ingredienser: 
Ca. 6 personer. 

  • 300g smør.
  • 300g rørsukker.
  • 5 æg.
  • 300g hvedemel.
  • 1 ½ tsk. bagepulver.
  • 4 tsk. Vaniljesukker.
  • 6 til 8 æbler afhængig af størrelse.

Derudover 5 spsk rørsukker. blandet sammen med 3 spsk. kanel.

Fremgangsmåde:

  • Skræl æbler og skær dem i tynde både.
  • Pisk smør og sukker godt sammen. 
  • Tilsæt æg en efter en. 
  • Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål og rør det forsigtigt i smør og æggeblandingen. 
  • Beklæd en bradepande på ca. 34×24 med bagepapir og læg en bund nogle af æblebådene (husk at gemme lidt til toppen). 
  • Fordel halvdelen af kanelsukkeret over æblerne. 
  • Hæld dejen over æblerne. 
  • Top med de sidste æblebåde og drys med det sidste kanelsukker. 
  • Bages i ovnen ved 180grader varmluft i 70 til 75 minutter. 
  • Lad æblekagen køle af og servere med cremefraiche.
6 til 8 æbler afhængig af størrelse.
Skræl æbler og skær dem i tynde både.
Kom en god del af æblebådene i bradepanden.
Drys halvdelen af kanelsukkeret udover.
Fordel dejen udover æblerne.
Top med de sidste æbler.
Drys med det sidste af kanelsukkeret.
Æblekagen klar til ovnen.
PAS PÅ den smager af mere.
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *