Flødestuvet kartofler ala Tutti
januar 22, 2022
Det her må nok være nogle af de nemmeste flødestuvet kartofler der findes. Jeg har toppet kartoflerne med løg, men dette kan du undlade hvis du ikke er til det. Så i princippet bruger du kun tre ingredienser eller 5 med salt og peber.
Ingredienser:
4 personer.
- 1 kg kartofler.
- 1/2 liter fløde 38%.
- 1/2 Mornaysauce.
- 1 stort løg(kan undlades)
- salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i ca 0.5cm tykke skiver.
- Fordel kartoflerne i et ovenfast fad og krydre dem godt salt og peber.
- Bruger du løg så skær det i ringe og fordel dem nu over kartoflerne.
- Tilsæt først mornaysauce og dernæst fløde over kartoflerne.
- Varmes i oven ved 200grader varmluft i ca 1 time og 15 minutter. Måske mere eller mindre. Mærk efter undervejs om kartoflerne er møre.