Jul

Mormorˋ pebernødder

image_print

Jeg har desværre aldrig været så heldig at, opleve min mormor. Det kan til tider irritere mig gul og grøn, da jeg altid har fået fortalt, hvilket varmt og omsorgsfuldt menneske hun var. Jeg har altid forbundet navnet mormor med noget trykt og godt og ikke mindst en ordenligt portion hygge. Når det så er skrevet, har jeg været meget privilligeret i at have reserve bedsteforældre, det må jeg ikke glemme. Både Else og Sonja var nogle af de skønne “mormødre” jeg fik i mit liv og det priser jeg mig lykkelig for.
Jeg har længe efterlyst en gammel opskrift på pebernødder og en dag, sad min kollega og jeg og snakkede mormor’ gamle bagværk. Nolge dage senere lagde den her opskrift på mit skrivebord – mormors pebernødder – Jeg er VILD med den overskrift og jeg er vild med pebernødder.
Jeg har dog lavet en lille bitte ændring. I den orginale opskrift skal der bruges margarine. Det har jeg udskiftet med smør. UNDSKYLD mormor!

Ingredienser:

 • 250g smør.
 • 250g rørsukker.
 • 1 ½ dl fløde 38%
 • 500g hvedemel.
 • 2 tsk. frisk revet ingefær
 • 2 tsk. kanel.
 • 1 tsk. hvid peber.
 • 2 tsk. kardemomme.
 • 1 tsk. natron.
 • 1 tsk. bagepulver.

Fremgangsmåde:

 • Rør smør, rørsukker og fløde sammen.
 • Det frisk revet ingefær tilsættes.
 • Sigt hvedemel og krydderier i dejen.
 • Æltes godt.
 • Tril pebernødder og kom dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
 • Bages ved 200g varmluft i 8 til 10 minutter.
Mormorˋ pebernødder
image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *