Tzatziki
juni 3, 2020
Vi bruger tit tzatziki som et alternativ for smør til vores brød. Det er så hurtigt og nemt at lave, at man næsten tror, det er løgn, men det er det ikke.
10 min. så har du en tzatziki. Den skal dog lige stå og trække lidt inden servering. Så får man det bedste resultat.
I min opskrift skal man bruge et hvidløgsfed, men ønsker du en lidt stærkere udgave så tilføj 2 hvidløgsfed. MEN så skal du være forberedt på at dufte fantastisk af hvidløg og være lidt tørstig nogle timer efter… Fnis. Og skidt pyt med det, bare det smager godt.
Ingredienser:
- 200 g græsk yoghurt
- 1 hvidløgsfed
- 60 g agurk
- Lidt purløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kom græsk yoghurt op i skål.
- Riv agurken og pres den for væde.
- Hak purløg fint.
- Pres hvidløg ned i yoghurten og tilsæt agurk og purløg.
- Rør det hele rundt og smag til med salt og peber.
- Lad tzatzikien hvile i mindst ½ time inden servering.
Velbekomme
Forrige
Løgringe med bacon
Nyere
2 kommentarer
Gurli Kristensen
Hej og tak for dejlig inspiration. Skønt du ligger opskrifterne op og jeg kan hapse.
Maiken
Tak Gurli og du må hapse alt det du vil.